سوالات متداول

سوالات شما
_

آیا شما سوالی دارید؟

جهت دریافت پاسخ سوال خود می توانید آن را به ما ارسال کنید. در اسرع وقت پاسخگوی شما هستیم .

سوالات متداول

چگونه میتوانم سود سهام خود را دریافت کنم ؟

شما می توانید فرم درخواست سود را از این لینک دانلود کنید .

از چه طریق می توانیم فرم های سهام را ارسال کنیم؟

شما می توانید فرم پر شده را اسکن و به پست الکترونیکی شرکت  info@iap.co.ir  ارسال کنید

بورس چیست؟

بورس بازاری است که به صورت متشکل و رسمی فعالیت می کند. بورس دارای انواعی است از جمله: ۱- بورس اوراق بهادر ۲-بورس کالا ۳-بورس ارز ۴-بورس اوراق مشتق 

شرکت مادر (هلدینگ) پذیرفته شده در سازمان بورس اوراق بهادار چه نوع شرکتی است؟

این گونه شرکت ها از مصادیق نهادهای مالی شناسایی شده طبق ماده ۴ آیین نامه اجرایی قانون بازار اوراق بهادار می باشند و با سرمایه گذاری در شرکت سرمایه پذیر جهت کسب انتفاع، آن قدر حق رأی کسب می کنند که برای کنترل عملیات شرکت، هیأت مدیره را انتخاب کنند و یا در انتخاب اعضای هیأت مدیره مؤثر باشند. چنانچه سرمایه گذاری، شخص حقوقی به تنهایی یا به همراه اشخاص تحت کنترل خود در شرکت، در مؤسسه یا صندوق سرمایه پذیر نفوذ قابل ملاحظه یافته یا کنترل آن را به دست آورده است، آن گاه شخص حقوقی به عنوان یک شرکت مادر (هلدینگ) محسوب می گردد.

در یک شرکت هلدینگ تفاوت شرکت فرعی و وابسته به چه معناست؟

یک شرکت فرعی (تابعه) را وقتی می توان به عنوان یک شرکت تابعه بنامیم ، که شرکت بزرگتر باید بیش از نیمی از سهام شرکتهای تابعه را در اختیار داشته باشد که از این طریق به شرکت مادر اجازه می دهد تا به عنوان یک شرکت هلدینگ عمل کند و کاملا کنترل سیاست ها و فعالیت های شرکت تابعه را انجام دهد. یک شرکت تابعه تحت کنترل شرکت مادر اداره می شود. اما یک شرکت وابسته صرفأ با یک نهاد بزرگتر رابطه برقرار می کند. کاملا توسط نهاد بزرگتر کنترل نمی شود.

موضوع فعالیت شرکت هولدینگ چیست؟

موضوع فعالیت شرکت هلدینگ پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار به دو بخش فعالیت اصلی و فرعی به شرح ذیل تقسیم میشود:

الفموضوع فعالیت های اصلی:

۱سرمایه گذاری در سهام، سهم الشرکه، واحدهای سرمایه گذاری صندوق ها یا سایر اوراق بهادار دارای حق رای با هدف کسب انتفاع به طوری که به تنهایی یا به همراه اشخاص تحت کنترل یا اشخاص تحت کنترل و أحد، کنترل شرکت، موسسه یا صندوق سرمایه پذیر را در اختیار گرفته یا در آن نفوذ قابل ملاحظه یابد.

۲- انجام موارد ذیل:

-خدمات اجرایی در تهیه و خرید مواد اولیه و ماشین آلات برای اشخاص حقوقی سرمایه پذیر

خدمات طراحی و مهندسی اصولی و تضمین پروژه ها برای اشخاص حقوقی سرمایه پذیر

انجام مطالعات، تحقیقات و بررسی های تکنولوژیکی، فنی، علمی، بازرگانی و اقتصادی برای بهره برداری توسط اشخاص حقوقی سرمایه پذیر

تأمین منابع مالی اشخاص حقوقی سرمایه پذیر از منابع داخلی شرکت یا از طریق سایر منابع از جمله اخذ تسهیلات بانکی به نام شرکت یا شخص حقوقی سرمایه پذیر با تأمین وثیقه یا تضمین بازپرداخت از طریق شرکت یا بدون تأمین وثیقه یا تضمین بازپرداخت

تدوین سیاست های کلی و راهبردی و مدیریتی اشخاص حقوقی سرمایه پذیر

شناسایی فرصت های سرمایه گذاری درخصوص بند ۱ فوق به منظور معرفی به اشخاص حقوقی سرمایه پذیر

ارائه سایر خدمات فنی، مدیریتی، اجرایی و مالی به اشخاص حقوقی سرمایه پذیر 

۳سرمایه گذاری با هدف کسب انتفاع و کنترل عملیات یا نفوذ قابل ملاحظه در سهام، سهم الشرکه و سایر اوراق بهادار دارای حق

رأی آن عده از اشخاص حقوقی که خدمات موضوع بند ۲ فوق را منحصرا به اشخاص سرمایه پذیر یا علاوه بر اشخاص سرمایه پذیر به دیگران ارائه می نمایند.

ب) موضوع فعالیت های فرعی

١سرمایه گذاری در مسکوکات ، فلزات گرانبها، گواهی سپردهی بانکی و سپرده های سرمایه گذاری نزد بانک ها و مؤسسات مالی اعتباری مجاز

۲سرمایه گذاری در سهام، سهم الشرکه، واحدهای سرمایه گذاری صندوق ها یا سایر اوراق بهادار دارای حق رای شرکت ها، موسسات یا صندوق های سرمایه گذاری با هدف کسب انتفاع به طوری که به تنهایی یا به همراه اشخاص تحت کنترل و اشخاص تحت کنترل واحد، کنترل شرکت، مؤسسه یا صندوق سرمایه گذاری سرمایه پذیر را در اختیار نگرفته یا در آن نفوذ قابل ملاحظه نیابد

۳سرمایه گذاری در سایر اوراق بهادار که به طور معمول دارای حق رأی نیست و توانایی انتخاب مدیر پا کنترل ناشر را به مالک اوراق بهادار نمیدهد

۴ سرمایه گذاری در سایر دارایی ها از جمله دارایی های فیزیکی، پروژه های تولیدی و پروژه های ساختمانی با هدف کسب انتفاع

۵ارائه خدمات مرتبط با بازار اوراق بهادار

ترکیب دارائیهای شرکت هلدینگ چگونه باید باشد؟

مطابق دستورالعمل های سازمان بورس، شرکت مادر (هلدینگ) باید حداقل ۷۰ درصد از دارایی های خود را به سرمایه گذاری در سهام یا سهم الشرکه با واحدهای سرمایه گذاری دارای حق رأی شرکت ها، موسسات یا صندوق های سرمایه گذاری دیگر اختصاص دهد . به طوری که در شرکت ها، مؤسسات یا صندوقهای سرمایه پذیر، به تنهایی یا به همراه اشخاص تحت کنترل خود نفوذ قابل ملاحظه یافته یا کنترل آن ها را به دست آورد. شرکت هلدینگ باید اکثر دارایی های خود را (که از نصف دارایی های شرکت کمتر نخواهد بود) با رعایت حداقل های مصوب سازمان بورس به موضوع اصلی فعالیت خود اختصاص دهد

منظور از ``نفوذ قابل ملاحظه`` در شرکت ها چیست؟

نفوذ قابل ملاحظه : توانایی مشارکت در تصمیم گیری های مربوط به سیاست های مالی و عملیاتی واحد تجاری، ولی نه در حد کنترل سیاست های مزبور.

نفوذ قابل ملاحظه معمولا از طریق انتخاب حداقل یک عضو هیات مدیره (یا سایر ارکان اداره کننده مشابه) صورت می گیرد، اما ممکن است از روابط یا قراردادهای دیگر ناشی شود که به واحد سرمایه گذار اجازه مشارکت مؤثر در سیاست گذاری را می دهد.

منظور از ``کنترل`` در شرکت های هلدینگ چیست ؟

کنترل: عبارت از توانایی راهبری سیاست های مالی و عملیاتی یک شخص حقوقی، به منظور کسب منافع از فعالیت های آن است

معیارهای توانایی کنترل بر اساس استانداردهای حسابداری ملی تعیین می شود.

بازار ثانویه چیست؟

بازاری که در آن سهام شرکت های بورس پس از عرضه اولیه معامله می گردند .

تحلیل تکنیکال چیست؟ تحلیل بنیادی چیست؟

تحلیل تکنیکال مطالعه رفتار بازار با استفاده از نمودارها و با هدف پیش بینی آینده روند قیمت ها می باشد.

تحلیل بنیادی به عوامل تأثیرگذار بر عرضه و تقاضا تمرکز داشته و به مطالعه صورتهای مالی می پردازد و سعی دارد ارزش 

ذاتی شرکت را محاسبه نماید.

نهادهای مالی شامل چه مواردی می گردد؟

برخی از مهم ترین نهاد های مالی عبارت است از :

  • شرکت های سرمایه گذاری
  • شرکت های کارگزاری
  • شرکت های تامین سرمایه گذاری
  • مشاوران سرمایه گذاری
چه تفاوتی بین شرکت بورس اوراق بهادار تهران و سازمان بورس و اوراق بهادار وجود دارد؟

بورس اوراق بهادار تهران (شرکت سهامی عام) بر اساس قانون بازار اوراق بهادار و اساسنامه، بعضی از وظایف عملیاتی بازار را بر عهده دارد. در حالی که سازمان بورس اوراق و بهادار (سبا) وظیفه نظارت بر فعالیت نهادهای مالی از جمله بورس تهران را بر عهده دارد.

هدف شرکت مادر (هلدینگ) چیست ؟

مواردی همچون:

الف) کسب انتفاع

ب)کنترل عملیات شرکت

ج)داشتن حق رای

پرداخت سود به سهامداران حداکثر ظرف چند ماه صورت می گیرد؟

۸ ماه

شرکت های بورسی چه اطلاعاتی را منتشر می کنند؟

بطور کلی شرکت ها سه دسته اطلاعات را افشا می کنند; دسته اول گزارش ها و صورتهای مالی سالانه و میاندوره ای است که شامل پیش بینی عملکرد سالانه ،صورتهای مالی میاندوره ای (که همان ترازنامه و صورت سود و زیان شرکت است و در مقاطع ۳ ماهه منتشر می شود)، اطلاعات پرتفوی سرمایه گذاری های شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ که بصورت ماهانه افشا می شود و همچنین سایرگزارش ها و صورتهای مالی سالانه شرکت اصلی و شرکت های زیرمجموعه آن است.

دسته دوم اطلاعات مجامع عمومی عادی و فوق العاده و جلسات هیئت مدیره برای افزایش سرمایه است که در آن ها اطلاعات مربوط به برگزاری مجامع شرکت ها و همچنین صورتجلسه تصمیمات اتخاذ شده در آن مجامع و نیز جلسات هیئت مدیره برای افزایش سرمایه افشا می شود.

دسته سوم نیز اطلاعاتی است که در اثر وقوع رویدادهای خاص باید فورا افشا نشود مانند تغییر با اهمیت در پیش بینی درآمد هر سهم؛ انعقاد، انحلال با هرگونه تغییرات اساسی در قراردادهای مهم شرکت و سایر اطلاعاتی که بر قیمت اوراق بهادار شرکت و تصمیم سرمایه گذاران تاثیر با اهمیت داشته باشد.

شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه چیست؟

شرکتی است که امور مربوط به ثبت، نگهداری، انتقال مالکیت اوراق بهادار و تسویه وجوه را انجام می دهد.

نقش یاپکو در زنجیره تامین گروه صنعتی ایران خودرو چگونه می باشد؟

شرکت های تحت پوشش شرکت قطعات اتومبیل ایران یاپکویکی از اصلی ترین منابع زنجیره تامین محصولات تولیدی گروه صنعتی ایران خودرو می باشند که حیطه گسترده ای از قطعات و مجموعه های مورد نیاز ایران خودرو را تولید و تامین می نمایند. در برخی از قطعات و مجموعه های خودرو این شرکت ها به عنوان تامین کننده انحصاری مطرح می باشند.

آیا شرکت های تحت پوشش یاپکو در حوزه صادرات فعال می باشند؟

 فعالیت های صادراتی شرکت های تحت پوشش شرکت یاپکو از سالهای ابتدایی دهه ۸۰ به صورت فعال و هدفمند آغاز گردید. در طی سالهای مذکور با توجه به حضور شرکت رینگ سازی مشهد در گروه، عملکرد صادرات شرکت های تابعه تا ۴ میلیون دلار بوده است. شرکت یاپکو چند نوبت به عنوان شرکت نمونه صادراتی مورد توجه قرار گرفت. در این میان شرکت الکتریک خودرو شرق بلحاظ انعقاد قرارداد بای بک با شرکت بازاکی پرتقال دارای موقعیت ممتازی در صادرات گروه بود. در طی سالهای اخیر با توجه به سیاستهای تحریمی علیه ایران متاسفانه صادرات گروه متوقف گردیده است.

نقش شرکت قطعات اتومبیل ایران در ایجاد همکاری و تعامل مابین شرکت های تحت پوشش چگونه است؟

 شرکت یاپکو به طور کلی نسبت به ایجاد همکاری و هم افزایی ما بین شرکت های تحت پوشش سیاست گذاری مینماید.دراین راستاو در جهت ایجاد تعامل هر چه بیشتر و بهتر شرکتهای تحت پوشش با یکدیگر، جلسات و همفکری هایی در این خصوص صورت می گیرد. همچنین شرکت نسبت به تامین و تدارک برخی نیازهای شرکت ها از قبیل تامین مواد و عملیات بازرگانی و تامین وجه در صورت امکان همکاری لازم را بعمل می آورد.